Dagens Mat (utan bild)
Krispiga lammkotletter
Lamkottletterna friteras och får en härligt krispig yta. Utmärkt picknickmat! Kotletterna kan förberedas och serveras kalla.
Antal portioner: 4
Förberedelsetid: 20 min
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
10 10 st lammkotletter med ben175 175 g brödsmulor av vitt bröd
2 2 msk riven parmesan
2 2 st ägg
salt
peppar
olivolja
Gör så här
1. Klipp bort den tjocka fettranden från kotletterna men se till att de håller sin form, annars kan de gå sönder under friteringen.
2. Möra kotletterna med hjälp av handen eller exempelvis en brödkavel (lägg kotletterna mellan två lager plastfolie så blir det inte så kladdigt).
3. Förbered friteringen genom att blanda brödsmulor och parmesan i en form. Vispa upp äggen med salt och peppar i en djup tallrik. Häll olivoljan i en kastrull (fyll ungefär 1 centimeter från botten).
4. Hetta upp oljan.
5. Doppa kotletterna, först i äggblandningen och sen i brödsmulorna. Se till att hela kotletten är täckt.
6. Lägg dem i den heta oljan och fritera cirka 3 minuter på varje sida. De ska vara gyllenbruna på utsidan och rosa inuti.
god morgon! :)
Kanske ska testa någon dag (:
Svar: Ja, så skulle jag också vilja att min blogg såg ut. Den där är alldeles för komplicerad för mig att göra... tyvärr! Om du inte är nöjd med den du fick av mig så skulle jag vilja ha tillbaka den och så lottar jag ut den istället! Kram Therese
allt braa? :)