Dagens Mat
JORDGUBBSPAJ
Antal portioner: 6
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 25 min
Färdigt på: 1 tim 10 min
Ingredienser
Mördegsbotten:50 50 g socker
100 100 g smör, kallt
150 150 g vetemjöl
1 1 st ägg
Fyllning:
3 3 st äggulor
2 2 dl crème fraiche
3 3 msk strösocker
250 250 g jordgubbar (eller hallon eller andra bär)
1 1 tsk florsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mördegsbotten: Mixa all mördegsingredienser utom ägget i en matberedare i cirka 10 sekunder, tills degen är storgrynig.
3. Slå i ägget och mixa ihop.
4. Kavla ut degen och lägg den i en pajform, låt den gå upp lite över kanten. Nagga väl, plasta in och frys i 30 minuter.
5. Ta ut pajskalet och grädda det i ugnen i cirka 10 minuter.
6. Fyllning: Vispa ihop äggulorna, tillsätt crème fraiche och socker och vispa ihop till en jämt smet. Häll smeten i pajskalet och täck med jordgubbar.
7. Sätt in pajen på mittfalsen i ugnen och grädda i 190 grader i cirka 15 minuter, tills fyllningen stelnat lite.
8. Pudra över florsocker och låt svalna.
Mat och mat... Men jäkligt gott :o)!
MAHA! Det här receptet snor jag!!! Det ser ju gudomligt ut. Någt du själv hunnit smakat?
Åh, såg ju gott ut det där!
Hoppas du får en bra dag, :)
Svar: Då får det bli till att baka en sådan snarast! ;)