Dagens Mat

Idag är det om MAT :D
Denna underbara kakan :D

American apple pie

Recept.
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 35 min
Färdigt på: 1 tim 35 min
Ingredienser Pajdeg
Pajdeg
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker 1
1 nypa salt 1
1 st ekologiskt ägg
0.5 msk vatten Pensling:
Pensling
1 st ekologiskt ägg
1 msk mjölk
1 msk råsocker Fyllning:
Fyllning
12 stora Granny smith äpplen
1 st citron, saften 50
50 g smör
4 msk strösocker
2 tsk mald kanel
1 tsk malen ingefära

Gör såhär:
1. Blanda samman tärnat smör, vetemjöl, florsocker och salt.
2. Tillsätt ägg, vatten och arbeta samman till en deg. Knåda inte.
3. Plasta och låt degen vila i kylen, minst 30 minuter.
4. Skala och kärna ur äpplena, och skär varje äpple i åtta klyftor.
5. Lägg dem snabbt i en skål, tillsätt citronsaft och blanda.
6. Stek äpplena i smör, strösocker, kanel och ingefära, fördelat över 2 omgångar, alt. 2 stekpannor. När äpplena är lite mjuka efter cirka 5 minuters stekning, rör om och låt dem svalna på en tallrik.
7. Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.
8. Dela degen i två bitar, den ena lite större än den andra.
9. Lägg den större degbiten på ett väl mjölat bakbord och kavla ut till en cirkel, cirka 30 cm i diameter och ett par millimeter tjock.
10. Rulla upp degen på kaveln, och rulla ut den igen över en pajform med löstagbara kanter. Tryck försiktigt ner degen längs kanterna, och låt det som blir över hänga utanför pajformskanten.
11. Fyll upp pajformen med äppelfyllning.
12. Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter.
13. Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna.
14. Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär små snitt runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllene.
15. Fyll upp pajformen med äppelfyllning.
16. Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel, cirka 25 cm i diameter.
17. Vispa ett ägg med en skvätt mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sen av den deg som hänger över kanterna.
18. Nyp ihop skarven med fingrarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär små snitt runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen, i cirka 35 minuter tills den är gyllene.


Kommentarer
Postat av: thess

Jag fick den från den här sidan: http://www.dafont.com/luna-bar.font

Man får liksom ladda hem stilen därifrån till photoshop =)

2008-06-26 @ 11:45:47
URL: http://thererese.blogg.se/
Postat av: sanna

ta en titt på min blogg.:D

2008-08-01 @ 11:45:31
URL: http://tanzanit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0